No zatial - keby som dal vsetky nazory dokopy tak mi z toho nevyjde nic. V zasade sa to vlastne nikomu uplne nepaci, prosim skuste spravit do sutaze nejaky vlastny navrh, ak teda stihame ak nie, som ochotny urobit este jeden navrh vyhadzajuc z tohto, ale, ako autor chcem povedat toto:
1. Za farebnou osmickou si stojim - je to koncept, ak to zrusim nema to zmysel
2. Ako aj minule tak aj teraz som dal do pozadia nieco z toho kam pojdeme na zraz, takze to tam chcem nechat tiez
3. Porovnavat moje predchadzajuce plagaty je hlupost, pri tejto tvorbe by som sa vyhol niecomu takemu ako rukopis, a nemyslim si ze tento plagat kvalitativne zaostava za tymi ostatnymi, ba co viac som presvedceny, ze farebna osmicka ako for a zaroven vyjadrenie "nasho" osmickarstva a aj ako koncept do buducna pre ine renaulty, velmi dobre zaucinkuje na tych co si plagat pozru - jednoducho je to taky ocny farebny tahak.
4. To ze cast posobi moderne a cast je retro je samozrejme zamer, vnimam tak nas klub, zdruzujeme tieto dva principy, sme hravy, blaznivy ale aj klasicky a na urovni, nie sme ani 60 70, ani YCC, ani RCCR, sme to my, tak ako nas predseda stvoril
sme renaultaci ci ma niekto hnilu osmicku alebo dokonale nalakovany a vyvareny iny voz, ci ma niekto megane a pacia sa mu nase auta, alebo chce len poradit, s tym vsetkym v hlave som ten plagat robil, prosim, prijmite to takto.
5. Problematika analyzy v umeni je spracovana v mnozstvach knih a prednasa ju na VSVU p. Oriskova, a aj p. Carny, su to zaujmave prednasky, da sa ist na ne zadara, a plynie z nich jedno jedine: Pri analyzovani a hodnoteni cohokolvek sa moze clovek zhaluzit a vznikne uplne ina optika, ako pri samotnom prezreti si plagatu vystavenom na dverach v Perome. Viem ze je to tazke, ale skuste sa odosobnit od tohto plagatu, od sprejerov, zebier, deathmetalovych ci inych stereotipov, skuste dane posolstvo s lahkostou pohladu prijat a dat do plena konstruktivne navrhy na jeho zlepsenie, mnohe tu uz padli, idem zapracovat, pripadne ak vam tento navrh vyslovne kole oci, spravte vlastny, hoci len na papieri, rad ho spracujem.
Dlzka mojho prispevku je priamo umerna snahe spolupracovat na grafickom spracovani plagatu rcc zraz 3.