Caute vsetci,
prave som prisiel z PD domov, unaveny a zmoknuty jak kura...
Trochu upravim Marosov prispevok na tuto R8, ktory je v sekcii Predaj...
Takze:
Je to Renault 8, typ 1130, biela farba (v technicaku svetlo hneda

), r.v. 1964, podla TP kupeny v Prahe v 64. Majitelov bolo asi 6 - 7.
Exterier:

Farba biela je na niektorych miestach, hlavne spojoch, pretreta zakladnou farbou, vzadu je dokonca natrety cely blatnik..

Gumy na sklach su popraskane primerane veku, gumicky na bocnych oknach tiez.

Svetla su vybrate, smerovky tiez, blatniky su dole.

Kolesa - disky su v zlom stave, hrdzave, podla mna vela roboty da vycistenie a natretie, ale ma este pod strechou niekolko dalsich, snad pouzitelnych. Pneumatiky - od tych sa ani neoplati bavit, tie su cisto na vyhodenie a ani ostatne sa nedaju pouzit.

Brzdy - vraj robene, ale pred 10 rokmi, takze pravdepodobne v zlom stave, prave zadne koleso je uplne zakusnute, treba rozobrat a uvidime..

Podblatniky vyzeraju byt natrete, spodok tiez, ale kedze boli vyfucane vsetky pneu, tak som toho moc nevidel, ale pan tvrdil najprv, ze to robil (co pre mna znamena ze vyvaril), za pol hodinu bolo z toho iba natretie podvozku...takze pravdu sa uz nedozvieme...

Podbehy su uplne kaput, napravo je diera jak ruka dlha...

Listy mi dal do ruky, niektore su namontovane, predny znak chyba, asi je vnutri auta.
Motor:

tvrdi, ze robil na nom generalku, ale takisto pred 10 rokmi. Nebol na tom vzduchovy filter, t.j. spina urcite padala do karbesu, ktory bude na tom zle. Takisto su komplet poodpajane hadice na vodu, vzduch...Nie je tam olej ani voda. Motor nebol pretoceny 10 rokov

, takze je tam pravdepodobnost, ze ho nepretocime.
Vyfuk je odrezany od tlmica, na dovod sa ma nepytajte..Inak vyzera byt motorovy priestor ok, je tam aj regler, dynamo, karbes, starter, chladic..
Interier:

Palubna doska je namontovana, vyzera zdravo. Ostatne som moc nevidel, pretoze tam bolo nehadzanych kopec veci. Dam vediet ked to vypracem.
Nahradne diely:

Dva motory - stav si netrufnem odhadnut, nezobrali sme nezmestili sa, mam ich odlozene.

Chladice - prehnite, nezobral som ich.

Disky s pneu, disky mozu byt ok, pneu su na vyhodenie.

Dva pary skla celne - zadne

Rozobrata prevodovka vo vreci

Dvere - nie komplet, jedny chybali, ktore neviem este.

Zadna naprava s prevodovkou, ale nezobrali sme ju, takisto mam odlozenu, ale vyzera byt prehnita.

Original veci v krabici - 2 ks rozvodove retaze, ozubene kolieska, loziska na vybrus, veci do rozdelovaca som nikde nevidel.
V aute je kopec veci, musim to prebrat.
Zaverecny verdikt: nie je to take ako opisovali Maros a pan majitel, ale neni to ani najhorsie, da sa s tym nieco urobit, hlavne je aby sa brzdy spojazdnili, motor nakopol a pod.
Tie podbehy neviem, to bude problem, neviem kto to spravi.
Kazdopadne na zraz nemozem s tym ist ani nahodou

Renault 8 1132, r.v. 1968, modra "Gordini replica"
Renault 8 1130, r.v. 1964, biely
Saab 99 Turbo, r.v. 1979, belasy