Najviac informacii o tom A rame som nasiel na UK strankach, ale ani tam nikto nevedel povedat ci je to povolene alebo nie. Jediny konzens co som nasiel bol, ze vzhladom na UK pravo je to tolerovane, ale v ziadnom pripade priamo povolene.
Podla mna pokial tahas auto na tom rame tak by malo splnat zakonne podmienky ako vozik. Co ale principialne nemoze, lebo je to auto a nie vozik. Defakto musi fungovat vsetko co je tam namontovane. Cize pokial ma posilovac brzd musi fungovat. Cize bud nastartovane, alebo podtlakove elektricke cerpadlo aebo podtlakova hadicka od tazneho auta. Ale to uz by som klasifikoval ako zasah do konstrukcie vozidla.
Okrem toho na vela tych UK forach sa spomina dalsia vec. Podla zakona (ale neviem ci aj naseho) musi byt vozik usposobeny tak, aby sa s nim dalo cuvat (nielen rovno, ale manevrovat). A vyzera to tak ze vdaka konstrukcii toho ramu sa to moc neda!
Osobne si myslim ze u nas by ti prva policajna hliadka zobrala este aj zubnu kartu.
Pri tom jednonapravovom podkolesovom privese je to zase to iste. Ked das na to auto, kolko to ma naprav? Jednu alebo dve? JK mal dobru pripomienku na zatacanie, ale myslim ze vo vacsine pripadov je tam tocna.
Ono asi zakladny problem celeho odtahu bude ten, ze ked je auto odtahovane, musi byt nalozene cele, teda okrem kamionov a autobusov. A to maju urcite tiez nejaku vynimku.
U nas som totiz takuto odtahovku na osobaky este nevidel: