Máte nejaký problem s autom? Napíste sem, možno vám niekto iný pomôže..
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
-
vivien262
mám MEGANE CLASSIC 2.O i automat- ak viete pomôžte mi prosím ako žena stojím medzi 2 m.kolesami- totiž vymienala som M.OLEJ
a v návode bolo 6 l, kúpila som vymenila a tolko mi aj vrátili, v inom servise mi povedali že to je vela a ide tam len 4 l, a že sa to takto môže zmiešat s benzínom. JE TO PRAVDA?
lebo teraz tu steresujem odoberám a vyberám a pravdou je že mi fakt začína niečo smrdiet.
ak mi vysvetlíte ako to je budem moccccccccc vdačná.

-
cigos
-
No môže to byť pravda. Oleja ide väčšinou do motora toľko koľko je napísane v manuáli k autu kde je konkrétne označenie typu motora a oleja ktorý treba použiť.
Olej sa vypustí od spodku cez olejovú vaňu alebo sa odsaje vrchom cez mierku hladiny oleja. Olej sa potom nalieva zväčša dva a pol litra hneď.
Potom sa vytiahne mierka oleja a očisti sa. Zasunie sa naspäť. Opäť sa vytiahne a pri spodku mierky je značenie ktoré ma asi centimeter a pol možno dva.
Olej by sa mal objaviť na úplnom konci toho značenia. Ak sa neobjaví nevadí . Mierka sa znovu utrie a zasunie. Potom začneme znova dolievať postupne olej. Dolejeme tak štvrť litra a znova pozrieme mierku. Ak sa nám objaví olej na vyznačenom mieste ( asi dvoj centimetrové zvýraznenie pri konci na dlhej mierke )
najlepšie je presne v strede alebo skoro pri vrchu toho značenia. Vtedy ja správna hladina oleja.Ak olej prelejeme čo by značilo že je hladina ďaleko vyššie to znamená nad značenie môže prísť k poškodeniu motora. Preto vám odporúčam odmerať hladinu oleja na studenom nenaštartovanom motore čo najskôr. Ak je v motore viac oleja treba ho z motora trochu odsať alebo vypustiť. No a ak vám čosi smrdi v motorovom priestoru treba otvoriť kapotu
a pozrieť odkiaľ to ide. Môže to byť olej ktorý sa pri nešikovnom nalievaní vylial mimo a stiekol po boku motora alebo na výfuk. Pri jazde je motor aj výfuk zohriaty a vyliaty olej sa od tepla vypaľuje. Nie čo podobne ako olej na rozpálenej panvici.
Dúfam že vám to pomohlo a že svoju Závadu čoskoro odstránite.
-
matus
- člen RCC
-
Presne ako pise cigos. Studeny motor (nie kvoli teplote, ale aby stiekol vsetok olej do vane). Vytiahnut mierku, ocistit, vlozit a opat vytiahnut. Pokial je od oleja medzi spodnou a hornou znackou, je to v poriadku.
Dost by pomohlo vediet kod motora, alebo aspon rok vyroby auta:
(Ale +/- je to stale tych 6L)
Renault Mégane Mégane II 2.0 16V T RS (2004 ->)
Engine F4R
Capacity 5 liter
Filter 0,1 liter
Renault Mégane Mégane II 2.0 16V coupé-cabriolet (2003 ->)
Engine F4R
Capacity 5,4 liter
Filter 0,15 liter
Renault Mégane Mégane 2.0 16V ide (1999-2003)
Engine F5R
Capacity 5,4 liter
Filter 0,3 liter
Renault Mégane Mégane 2.0 16V (1995-1998)
Engine F7R
Capacity 6 liter
Filter 0,5 liter
Renault Mégane Mégane 2.0 (1995-2000)
Engine F3R
Capacity 6 liter
Filter 0,5 liter
Ak som to spravne pochopil, vymienali Vam olej v servise, tak pochybujem ze tam naliali celych 6L bez toho aby kontrolovali hladinu na miere. To by potom neboli mechanici, ale magori...

Predseda OZ Renault Classic Club
Renault R8 1130 (1964) -+- R8 1130 (1965) -+- R8 1132 (1967) -+- BMW 528iA (1997) -+- Jawa 50 Pionier (1971)
Pravopis je pre ľudí čo majú príliš veľa času!