slabe dobijanie r5
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
slabe dobijanie r5
Ahojte.. na mojom krasnom zihadle r5 gtl mam problem s Asi alternatorom.. na volnobehu vyrazne klesnu otacky ventilatora kurenia /ked ho mam zapnuty/ a stiahne svetla.. pocas jazdy je vsetko ok no ked idem napr. z kopca na volnobehu aelbo stojim na krizovatke , svetla svietia ako dva lampase.. poradte co stym ?? novy aktik ?? BTW vraj je po repase.. menil som nanom regulator bo kolisalo napatie , mesiac siel ok a teraz toto..
Renault 5 1,6D ex - brikety patria do kachiel ,Renault 5 1,4 i - v uzivani drahej polovičky ,osobne vozidlo
Renault 5 1,7 GTE
RCC SR na Facebooku http://www.facebook.com/group.php?v=photos&gid=251338922390#/group.php?v=info&gid=251338922390
Renault 5 1,7 GTE
RCC SR na Facebooku http://www.facebook.com/group.php?v=photos&gid=251338922390#/group.php?v=info&gid=251338922390
Re: slabe dobijanie r5
No jedine pomerat. Najprv s multimetrom ze teda ako naozaj dobija. Na volnobeh a v otackach, najprv bez zataze potom zo zatazov. Dobry altik by mal byt schopny prevadzkovat vsetky zakladne spotrebice aj na volnobehu. Napatie 14,4V pod zatazov moze mierne klesnut, tak na 13-13,5V v otackach len nepatrne.
Plati klasicke, skontrolovat kostry a falosne odbery. Inak ti nezostava nic ine, len altik vybrat a odniest niekam kde repasuju, nech ho premeraju. Vraj je repasovany, nieje zaruka ze je naozaj repasovany.
Plati klasicke, skontrolovat kostry a falosne odbery. Inak ti nezostava nic ine, len altik vybrat a odniest niekam kde repasuju, nech ho premeraju. Vraj je repasovany, nieje zaruka ze je naozaj repasovany.

Predseda OZ Renault Classic Club
Renault R8 1130 (1964) -+- R8 1130 (1965) -+- R8 1132 (1967) -+- BMW 528iA (1997) -+- Jawa 50 Pionier (1971)
Pravopis je pre ľudí čo majú príliš veľa času!
Suhlasim s matusom treba pozret kostry kable na altiku ako aj konektory ci nie su skorodovane.
Myslim si ze treba aj skontolovat ci su v poriadku uhliky, tie sa daju vybrat aj bez rozobratia alternatora, mali by byt min 1 cm dlhe resp. by mali z drziaka trcat aspon 5mm. Ak budu dobre tak dalsia moznost je ze odisiel regulator, ten treba vymenit, je to zaliaty kus. Postup merania je jednoduchy: kabel co ide z regulatora na budiace vinutie odpojime a namiesto toho tam napojime + 12V napr. z baterky kablikom apon 1,5mm, alternator teraz pojde naplno bez regulacie a uz pri jemne zvysenych otackach cca 2000 by mal davat okolo 15V (zmera sa to multimetrom priamo na altiku alebo baterke). Na volnobehu tak 13-14V. Vysledok ak to nebudu uhliky a alternator pri plnom zatazeni neda tych 15V tak ho treba vymenit pretoze oprava ako aj novy je drahsi ako kupit z vrakaca resp. od niekoho.
Myslim si ze treba aj skontolovat ci su v poriadku uhliky, tie sa daju vybrat aj bez rozobratia alternatora, mali by byt min 1 cm dlhe resp. by mali z drziaka trcat aspon 5mm. Ak budu dobre tak dalsia moznost je ze odisiel regulator, ten treba vymenit, je to zaliaty kus. Postup merania je jednoduchy: kabel co ide z regulatora na budiace vinutie odpojime a namiesto toho tam napojime + 12V napr. z baterky kablikom apon 1,5mm, alternator teraz pojde naplno bez regulacie a uz pri jemne zvysenych otackach cca 2000 by mal davat okolo 15V (zmera sa to multimetrom priamo na altiku alebo baterke). Na volnobehu tak 13-14V. Vysledok ak to nebudu uhliky a alternator pri plnom zatazeni neda tych 15V tak ho treba vymenit pretoze oprava ako aj novy je drahsi ako kupit z vrakaca resp. od niekoho.
Clen RCC klubu R5 GTE 1,7i (1988) do 6/2007 momentalne s vozidlom od skupiny Renault.
Okrem kostier či zaoxidovaných káblov/spojov je treba premerať aj odber z batérie, je možné že niekde sa zlepily káble a altík pracuje pod skratom
Inak nepoznám nič jednoduchšie ako je repas alternátora. U našich R5 boli ešte poctivé altíky kde stator aj rotor v 95 percent prípadoch prežije, stačí vymeniť uhlíky, nalisovať nové zberače na rotor, vymeniť ložiská a do istoty aj stabilizátor. Takto zrepasovaný alternátor doslova za pár Eúr je určite lepšia voľba ako ktorýkoľvek použitý "akožezrepasovaný" alternátor.
Len pre vlastnú potrebu som zrepasoval tri alternátory, každý z nich beží a ja mám dostatočnú zásobu.
Začal som to robiť aj pre kámošov, kúpil som si sadu na odlisovanie ložísk a zberačov, zatiaľ som nenarazil na väčší problém a každý repas skončil úspechom.
Inak nepoznám nič jednoduchšie ako je repas alternátora. U našich R5 boli ešte poctivé altíky kde stator aj rotor v 95 percent prípadoch prežije, stačí vymeniť uhlíky, nalisovať nové zberače na rotor, vymeniť ložiská a do istoty aj stabilizátor. Takto zrepasovaný alternátor doslova za pár Eúr je určite lepšia voľba ako ktorýkoľvek použitý "akožezrepasovaný" alternátor.
Začal som to robiť aj pre kámošov, kúpil som si sadu na odlisovanie ložísk a zberačov, zatiaľ som nenarazil na väčší problém a každý repas skončil úspechom.
[color=blue]Ošnečkovaný Cacabus Quintus FTB GT - Blue Storm 5 - Ultimate Sensational Orgasm - Cléon Family [/color] 1 a jediné GTT na svete s nezávislým kúrením :)
[img]http://sites.google.com/site/anarkir5/_/rsrc/1251195262054/Home/podpis.JPG[/img]
[img]http://sites.google.com/site/anarkir5/_/rsrc/1251195262054/Home/podpis.JPG[/img]