silnejsi motor

Máte nejaký problem s autom? Napíste sem, možno vám niekto iný pomôže..

Moderators: Anarki, Majmajko, matus

muro

Post by muro » Mon Dec 17, 2007 9:14 am

Ahoj Alex, ten vyfuk, alebo co to tam vlastne bolo aj s tou snahou o volant som uz davno zrusil, to inspiracia urcite nebola. Co sa tyka sylemblokov, potrebujem nove, ale pockam kym sa ozve Majmajko, nech zanim skocim, do Luznej to je naskok a nech mi poradi ako sa k nim dostat.

Alex
člen RCC

Post by Alex » Mon Dec 17, 2007 9:25 am

tak ten vyfuk ziadna vyhra nebol to ano, co si dal miesto neho?
aky volant si dal? pytam sa preto lebo ten pan pravdepodobne povodne uz nemal. ja som si prave dal urobit kozeny potah na seriovy volant tak som zvedavy ako to dopadne.

s chlanmi z klubu mame v plane riesit nerezove vyfuky, mozes ist s nami do toho, daka zlava by z toho snad bola.

tie silentbloky mozu byt a budu problem zohnat, to aby si sa uz kukal po nich. a kukni si aj tie na riadiacej pake pokial ma volu, aby ti neprdli ako mne pocas jazdy :)
Image
Renault R8 1132 r.v. 1970

muro

Post by muro » Mon Dec 17, 2007 10:52 am

Alex, volant som nahradil Momom- cierny sportovy, mal som ho pred tym v Porsche-924, ma uz tiez par rockou, takze je tam ako uliaty. Ten vyfuk este neriesim, kedze stale cakam na motor a prevodovku od Majmajka. Sylenbloky, pocitam, ze sa daju nahradit inymi, len neviem este akymi. Este je problem na na riadiacej pake dolu, musim vyrobit ten sylemblok, je utrhnuty, ale to nebude problem, este by som chcel vymenit struny v zadu, mozno vies ako sa k nim dostat.

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Mon Dec 17, 2007 11:19 am

No muro ty si iny rychlik :wink:
Ja som dnes rano dosiel z Fr chceli sme kupit tu bielu R8 ale bola to len tak odflaknuta robota a za tie peniaze by sa dala lepsie porobit
Dnes budem vecer doma tak sa ohlas (cez den idem dospavat 3500km/36h)

Struny -mas 3 moznosti

1. najdes tu z druhehej R8
2. si das urobit nove tu (v Zlatych Klasoch kde robia aj repas tlmicov robia aj sportove podvozky) mam na plane sa u nich informovať,
ale mohol by si to pozistovat ty - ja to mam odlozene na neskor
3. kupis z Fr - ohladom toho sa obrat na Braňa

muro

Post by muro » Mon Dec 17, 2007 11:27 am

Ahoj, tak to ma mrzi, este jednu infosku, neviem kde tu najdem tvoj mobil. Dik.

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Mon Dec 17, 2007 11:30 am

vsade po inzeratoch Kupim / Predam R4 :lol:

http://renaultcc.sk/predsednictvo.htm

Alex
člen RCC

Post by Alex » Mon Dec 17, 2007 11:34 am

na motor necakaj... proste ries :D
silentbloky (naozaj sa to takto pise :) ) pasuju po mensej uprave zo skodovky 1000ky ale su maksie. kamarat zo ziliny mal upravene skodovacke na osmicke a nestazoval si.
tie dva silentbloky na riadiacej pake nevyrabaj! Daju sa kupit nove v dacii. len si daj pozor aby si kupil take s dlhsimi srobami lebo na tie kratke by si nedal matku. pripadne pasuju aj take kuzelovite valceky z golfu a valceky zo skodovackeho kurenia - tie ale neodporucam lebo su velmi makke a nevydrzia dlho.
Image

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Mon Dec 17, 2007 12:47 pm

pruziny su aj tu 65 eur

Image

muro

Post by muro » Mon Dec 17, 2007 1:38 pm

Tak, pruziny uz mame. Dik.

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Mon Dec 17, 2007 5:04 pm

esšte silenbloky najdes tu
napriklad
a aj nejake pruziny
ImageImage
Image

arco
Site Admin

toto

Post by arco » Tue Dec 18, 2007 12:48 pm

Muro: predpokladam ze si mi volal vcera. Dnes v noci sa vratim z DE, tak sa mozme v stredu poobede niekde stretnut a cele si to vysvetlit. Takto cez pismenka je to komplikovanejsie...

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Tue Dec 18, 2007 1:30 pm

No tak to uz bude mat za sebou pokus spojit motor z R5 1.4 a prevodovku R8
Podujal sa na system pokusu dostal do kufra aj jednu prevodovku zo starej R5 a ma na domacu ulohu daco poskusat ...
Vysledok sa dozviete uz onedlho
:wink: :wink:

Alex
člen RCC

Post by Alex » Tue Dec 18, 2007 2:37 pm

no tak to som zvedavy co to bude az to bude :D
dufam ze muro vsetko foti aby bolo co ukazovat 8)
Image

muro

Post by muro » Tue Dec 18, 2007 4:40 pm

Ahojte, vidim, ze ste nedockavy, verte mi aj ja. Fotit? tak to uz by som nezvladol, zase som bol po robote v garazi do 02:00. Vysledok? ubezpecil som sa ze ten prvotny napad bude ten najlepsi. Opisem: prevodovka z 5 je uplne ina, motor 1.4 to v podstate ujde. Takze musi zobrat zotrvak z 5, musim stocit to cele velke ozubenie, su tam dve, za teploty vytlacit zadnu cast s 5 a zadnu cast z 8, potom to musi chalan v zvaracaku znova nalisovat atd, v podstate bue moje ozubednie na zotrvaku s 5. Spojka atd bude s 5. Akurat musim vypuzdrovat cast medi hriadelkou. Toto vidim po vsetkych moznych pokusoch ako jedinu moznost. Ak to nahodou vide, tak neviem co s poloosami, brzdami atd. a samozrejme musim davat pozor pri rozbiehani, pocitam, myslim, ze naboje aj s brzdicmi by bolo ok s r18-tej silnejsej, ale to je este na dlho, teraz uvidim co mi na to cele povie prevodovke, ak sa to podari. Majmajko, inac diky moc, prosim ta na koho sa to mam obratit co sa tyka novych sylemblokou na motore a toho na spodku riadiacej paky? dal by som mu peniazky nech mi to objedna, samozrejme ak by bol ochotna, predsa vie co kde ako to urobit.

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Wed Dec 19, 2007 7:59 am

No este by ma zaujimalo ci ti na nieco bola ta prevodvka zo starej R5 alebo vsetko co si opisoval je len z zo super R5?
Dieli si pozri trebars na www.mecaparts.com (ten katalog som ti ukazoval) si vyber ktory chces a ked tu nikto nebude mat Brano Ondrejka z Topolcian ti to obiedna (mozno aj lacnejsie nez v mecaparts)

Post Reply