silnejsi motor
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
Alex ahoj, akych 140, este neviem pokial ma pusti tato prevodovka, ale 140 to musi behat bez problemou. Ako moje prve auto som mal R12 a ten mal nabehane ani neviem kolko a s tym som 140 behal v pohode. Teraz mam komplet po go motor s Dacie 1310, ten po zabehu dostane lepsi karburator, sisku, sviecky a pokusim sa upravit vyfukove, nove tlmice, tvrdsie pruziny, nejake slusne kolesa, k tomu tych par kilo co ma R8 a 160km musi byt hracka. 

no pri takychto maximalnych rychlostiach urobi dost aj kvalita pouzitych pneu (opotrebenie) a tlak v nich. ak pouzijes mensi rozmer kolies 13,14 tak ti to spravi rozdiel medzi tachometrovou a skutocnou rychlostou, takze mozno ti to ukaze 160 ale realita bude ina
som zvedavy ako sa ti to nakoniec podari vyspekulovat. s takou 5stupnovou prevodovkou by to ale bola parada. potom uz si len dat bacha na bocny vietor.

som zvedavy ako sa ti to nakoniec podari vyspekulovat. s takou 5stupnovou prevodovkou by to ale bola parada. potom uz si len dat bacha na bocny vietor.

Renault R8 1132 r.v. 1970
toto
Spustit predok u R8 moze byt dost problem. Vytlak prednych tlmicov je snad 7-10cm
Prepruzenie prednej naprvay je na tom podobne. Akekolvek znizovanie standardnym postupom (tlmice, pruziny) ma za nasledok ze ti to bude stale narazat o dorazy...
Jedine schodne riesenie su mensie kolesa..

Prepruzenie prednej naprvay je na tom podobne. Akekolvek znizovanie standardnym postupom (tlmice, pruziny) ma za nasledok ze ti to bude stale narazat o dorazy...

Jedine schodne riesenie su mensie kolesa..

Predseda OZ Renault Classic Club
Renault R8 1130 (1964) -+- R8 1130 (1965) -+- R8 1132 (1967) -+- BMW 528iA (1997) -+- Jawa 50 Pionier (1971)
Pravopis je pre ľudí čo majú príliš veľa času!
S tym predkom to mas asi pravdu, Matus, nemas nahodou staru zadnu a nebolo by zle aj prednu pruzinu ? Chcel by som si dat vyrobit nove, tu zadnu o 4cm vyssiu a ked ich vymontujem z mojej, tak neviem kedy mi to bude behat. Keby si nahodou vedel kde kupim nove tlmice, tak by to bolo fajn, lebo dat zfeparovat moje, znamena ich zase vybrat a znovu cakat. Dik. Tie kolesa ma zabiju, zatial som sa dostal len k tym v Mecaparts a to by vyslo ca 28000. Musim vymysliet podlozky na zmenu roztece, lebo mi nic ine neostane. Dik.
toto
zadne tlmice by som nejake snad nasiel, ale aby neboli kratke pre tie dlhsie pruziny..
aj pruziny na pozicanie by sa snad nasli... pozreme
aj pruziny na pozicanie by sa snad nasli... pozreme

Predseda OZ Renault Classic Club
Renault R8 1130 (1964) -+- R8 1130 (1965) -+- R8 1132 (1967) -+- BMW 528iA (1997) -+- Jawa 50 Pionier (1971)
Pravopis je pre ľudí čo majú príliš veľa času!
Majmajko, tlmice som dnes odniesol, trochu som ich dal stvrdit, no uvidim kolko to vydrzi. Prosim ta mysli na mna kvoli tym pruzinam, v piatok by som mal mat tlmice hotove. Inac zadna pruzina bola zlomena. Zistil som hned, ze aj sylenbloky na stabylizatore su v keli. Neviem ako s tym vobec mohol niekto jazdit 

Tak som si spomenul na jednu adresu (davnejsie bola R8 aj na predaj - uz predane )
Na tej adrese su nejake upravi ktore prevadzali na R8
http://www.utriveteranu.cz/R8ren.htm
Na tej adrese su nejake upravi ktore prevadzali na R8
http://www.utriveteranu.cz/R8ren.htm