Idem po rovine, alebo dole kopcom zaradena rychlost, bez plynu. Motor strasne cuka, ako keby vynechaval. Nepravidelne, trha ako besny, citit ako sa cely myka na silentblokoch. Ked chcem z takehoto stavu akcelerovat zase trhne ako keby sa chcel rozbehnut a v tom sa zadusi, hned na to sa rozbehne a taha. To iste pri normalnej jazde ked dam nohu z plynu a nasledne chcem zase pridat..
Aj na volnobehu vynechava. Nepravidelne. Ide, ide, vynecha, ide, ide, ide, ide, vynecha ..
Blok a hlava je R12 (1,3l), ostatne je R8 (1,1l)
Karburator je cisty a tesny
Vymenena hlava rozdelovaca, palec, kondik, kladivko, sviecky
Svieckove kable som menil pred troma rokmi, su silikonove, meral som ich su OK.
Cievku som menil staru za staru, nic sa nezlepsilo/nezhorsilo. Ta druha stara fungovala v inom motore.
Okrem toho to zere 10l/100km !! V obave ze je chudobna zmes som zvacsil trysky. Motor ziskal na vykone, zacal zrat 12l, ale zavada sa neodstranila.
Cela ta chyba sa prejavuje tak pozvolna. Ked som pred asi dvoma rokmi namontoval ten R12kovy motor vsetko behalo ako malo. Neskor sa zacalo prejavovat to cukanie na rovinke, alebo jazde dole kopcom. No a minuly rok pozvolne zacala cukat pri akceleracii.
Maly nedostatok celej tej transplantacie je, ze neviem presne nastavit predzapal. R12 nema rysku na remenici ako R8, ale na zotrvacniku a adekvatne okienko na kosi prevodovky. Ja mam kos z R8, cize nemam okienko

Riesim to tak, ze si vymontujem sviecku a okom sledujem HU.
Tak podte do mna..