Máte nejaký problem s autom? Napíste sem, možno vám niekto iný pomôže..
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
-
pedro
- člen RCC
Majmajko wrote:Manualna nema ziadne cidlo teploty na riadenie vykonu.
Tam sa reguluje teplota prikurovanim, klima ma len rezim on alebo off
Cize si vyber ako chces alebo aku mas....
Nie som si ale isty ci aj automaticka klima neni na tom istom principe... klima bud zapnuta alebo vypnuta
Zvysenie teploty chladeneho vzduch sa kona len prikurovanim, ale automaticky podla termostatu, ci nejakeho tepelneho senzoru....
To je jasne, ale neviem aku ma klimu, ci manualnu alebo automaticku...
Automaticka klima funguje na principe teplotneho cidla, ja ho mam vedla volantu, podla vyhodnotenia teploty pridava alebo ubera studeny vzduch...
T.j. to je to ked sadnes do auta a klima hned ide na plne gule, ked sa ochladi vzduch zacne znizovat fukanie...
To iste zacne aj ked potocis ovladacom teploty, ked dam z 22 na 20 ihned zacne silnejsie fukat

Renault 8 1132, r.v. 1968, modra "Gordini replica"
Renault 8 1130, r.v. 1964, biely
Saab 99 Turbo, r.v. 1979, belasy
-
Majmajko
- Moderator
-
no fukanie a chladenie je rozdiel ...
a klima neprestava znizovat vikon ide stale rovnako... dva vymenniky klimovy co chladi a kurenia co ohrieva vzduch su zasebou a ked je klima pustena tak chladi rovnako len sa potom (ak ti je zima das z 20 na 22) sa ti pusti tepla voda do radiatora na kurenie ... domiesava teply vzduch podla toho kolko povie teplotne cidlo ....
Cize najprv ochladi aby ti potom mohol zohriat
Ak by vypinalo tak by to sposobilo vecsie teplotne kolisanie ako len pri "domiesavani"
a moj nazor je ze ked pustim ventilator na mensie obratky a sanie zvonku tak ide menej vzduchu no zato chladnejsieho
-
fast
-
treba vycistit ..poriadne a odborne a kuknut aj prepad na kondenzat lebo ked je ucpaty tak to je iny smrad

R4 F6 , ex-R4 F4 ,R5 , Jeep Grand Cherokee
-
pedro
- člen RCC
Majmajko wrote:no fukanie a chladenie je rozdiel ...
a klima neprestava znizovat vikon ide stale rovnako... dva vymenniky klimovy co chladi a kurenia co ohrieva vzduch su zasebou a ked je klima pustena tak chladi rovnako len sa potom (ak ti je zima das z 20 na 22) sa ti pusti tepla voda do radiatora na kurenie ... domiesava teply vzduch podla toho kolko povie teplotne cidlo ....
Cize najprv ochladi aby ti potom mohol zohriat
Ak by vypinalo tak by to sposobilo vecsie teplotne kolisanie ako len pri "domiesavani"
a moj nazor je ze ked pustim ventilator na mensie obratky a sanie zvonku tak ide menej vzduchu no zato chladnejsieho
Sak hovorime obaja o tom istom, automaticka klima si to riadi sama, kdezto pri manualnej si to musis nastavovat rucne, to je vsetko.
Renault 8 1132, r.v. 1968, modra "Gordini replica"
Renault 8 1130, r.v. 1964, biely
Saab 99 Turbo, r.v. 1979, belasy
-
gmann1
wau, aka diskusia sa tu rozbehla
Inak hej-mam manualnu klimu, takze uz som asp troska v obraze.
Zacnem sa riadit novymi doporuceniami a este raz vdaka