To co pisal Robert je pravda,
ako vidite ten Velfobin je dobry na zlepsenie vlastnosti ako aj odtranenie vody, ja ho tiez ulievam sem tam.
Co sa tyka toho oleja samozrejme je to tak, ze najviac ho vyuzivaju 2Tmotory a modelarske motory, ale zaroven sa pouziva aj ako primes do 4T motorov, ale samozrejme iba v min. mnozstve kedze zmes nejde cez kluku, ale realne su dokazane lepsie vlastnosti pri pouziti kombinacie lieh a ricinovy olej, presny pomer uvediem akonahle mi to odpovedia z autoklubu.Predpokladam ze to bude tak max. 1:200-500 ale nechcem kecat takze vydrzte chvilu.
Vyrabaju sa aj pomocne miesadla ktore maju samostatnu nadrzku na metanol a takato zmes sa potom strekuje do valcov. Funguje to tak ze v kabine je ovladac ktorym ovladate pomer zmesi a toto cerpadielko dava do systemu potrebne mnozstvo do benzinu. Ale to sa mi zda trocha fanaticke.
Dokonca na VW golf sa robi dvojita vstrekovacia rampa a cele sa to riadi elektronicky, je to drahe jak svina ale zase Vam metanol vstrekuje priamo do valcov. Toto je uz na kazajku.
Aby sme nezostali nic dlzni tak si vlastne mozete namontovat NOS (Oxid dusny) a pustat to tam priamo cez jeden regulacny ventil a jeden elektrický solenoid priamo do hrdla karburatora.
Je to lahkka uprava, pouziva sa na to (amatersky) tryska z CO zvaracky (14,-Sk) ktora ma rozsirujuci zavit a navrta sa to do ustia karburatora , na tuto trysku priamo napojite hadicku (tlakovu) a cez ventili to riadite.
Treba vsak dodat ze musite mat mikrospinac (80,-Sk) na uplne otvorenu skrtiacu klapku, nakolko keby ste to tam nechali fucat a pustili by ste plyn tak by to bola zaujimava explozia (uz som ju videl na vlastne oci ako vzduchovy filter prevalil kapotu zospodu) Ale to sem nepatri.
Ked najem vhodne miesto na umiestnenie flase tak to uvidite nazivo.
Vplyv kvality benzinu na chod motora
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
Takze je to tu:
zmiesavaci pomer pre auta so 4T motorom co potrebuju nahradit olovo ricinovym olejom je 0,25% objemu paliva co je 1:400 (po slovensky 1 liter ric.oleja na 400 litrov benzinu)
a hned mi povedali ze oni pouzivaju ako mazaci olej ricinovy a konkretne toto:
Shell ADVANCE Racing M
• SAE 30
Neprekonateľne účinný, špičkový, pretekársky olej na báze ricínového oleja so syntetickými komponentami. Je vyvinutý špeciálne pre motokáry s vysokootáčkovými 2-taktnými motormi. Taktiež odporúčaný pre 4-taktné rýchlostné motocykle a iné motory spaľujúce palivo na báze alkohoIu (liehu).
* Výnimočná ochrana aj v najnáročnejších pretekárských podmienkach.
* Spoľahlivosť a dokonalú ochranu motora zaručuje unikátne zloženie na báze ricínového oleja a syntetických komponentov Shell.
* Veľmi nízky obsah popoIa minimalizuje znečistenie v zapaľovacej sviečke a robí ju vysoko efektívnou.
* Miešací pomer podľa požiadaviek od 1:16 pre pretekárske motokóry a 1:25 pre pretekárske motocykle. Nie je vhodný na použitie zo dňa na deň, počas jazdy. ShelI ADVANCE Racing M je odskúšaný a veľmi úspešný v pretekoch motokár. Registrovaný a vyskúšaný FIM/FIA-CIK.
No to je vsetko, kupim si do motorky ten ricinak a ividim vysledky, vsak je to aj tak lacnejsie ako nejaky M2T.
zmiesavaci pomer pre auta so 4T motorom co potrebuju nahradit olovo ricinovym olejom je 0,25% objemu paliva co je 1:400 (po slovensky 1 liter ric.oleja na 400 litrov benzinu)
a hned mi povedali ze oni pouzivaju ako mazaci olej ricinovy a konkretne toto:
Shell ADVANCE Racing M
• SAE 30
Neprekonateľne účinný, špičkový, pretekársky olej na báze ricínového oleja so syntetickými komponentami. Je vyvinutý špeciálne pre motokáry s vysokootáčkovými 2-taktnými motormi. Taktiež odporúčaný pre 4-taktné rýchlostné motocykle a iné motory spaľujúce palivo na báze alkohoIu (liehu).
* Výnimočná ochrana aj v najnáročnejších pretekárských podmienkach.
* Spoľahlivosť a dokonalú ochranu motora zaručuje unikátne zloženie na báze ricínového oleja a syntetických komponentov Shell.
* Veľmi nízky obsah popoIa minimalizuje znečistenie v zapaľovacej sviečke a robí ju vysoko efektívnou.
* Miešací pomer podľa požiadaviek od 1:16 pre pretekárske motokóry a 1:25 pre pretekárske motocykle. Nie je vhodný na použitie zo dňa na deň, počas jazdy. ShelI ADVANCE Racing M je odskúšaný a veľmi úspešný v pretekoch motokár. Registrovaný a vyskúšaný FIM/FIA-CIK.
No to je vsetko, kupim si do motorky ten ricinak a ividim vysledky, vsak je to aj tak lacnejsie ako nejaky M2T.
Clen RCC klubu R5 GTE 1,7i (1988) do 6/2007 momentalne s vozidlom od skupiny Renault.