Olej do 1.7

Máte nejaký problem s autom? Napíste sem, možno vám niekto iný pomôže..

Moderators: Anarki, Majmajko, matus

Post Reply
Branko

Olej do 1.7

Post by Branko » Fri Nov 24, 2006 12:43 pm

Ked som kúpil R5 Baccara, predchádzajúci majiteľ tam dal polosyntetiku. Ja by som chcel prejst na fullsynt., motor je z vnútra čistý. Máte s tým niekto skúsenosť??? :shock:
R5 Baccara 1.7i...

Mondrejka
člen RCC

Post by Mondrejka » Fri Nov 24, 2006 10:50 pm

No ja mam s tym skusenost asi takuto, tieto motory su konstrukcne stare a ked tam das syntetiku tak ti budu "strkat" misky ventilov a tlak po zohriati je asi iba 2 (malo by byt tak 3 az 3,5) a je to preto, ze je to moc riedke. Mal som tam aj polosyntetiku a tento problem so strkanim uz nebol taky vyrazny, iba fakt ze som to trocha poprehanal a bolo to pocut.Ja osobne tam lejem Valvoline MaxLife normalny olej (mineral) ktory je napchaty aditivami proti korozii a na znizenie trenia a udrzanie cistoty a je to spomedzi vsetkych skusanych olejov asi najlepsie (za studena ma tlak okolo5 a ked sa zohreje tak 3,5-4).Tento motor je konstrukcne stary a nepotrebuje take riedke oleje.
Samozrejme na trhu su aj ine spickove mineraly.
Clen RCC klubu R5 GTE 1,7i (1988) do 6/2007 momentalne s vozidlom od skupiny Renault.

Anarki
Moderator

Post by Anarki » Sun Nov 26, 2006 9:43 pm

Súhlasím s tým, že plne syntetický olej motory používané v R5 nepotrebujú, bohate stačí kvalitný minerál ktorý je pre nich predpísaný, prípadne ak sú v dobrom stave (dobré tlaky, málo najazdenych km) tak by mu polosyntetika nemala uškodiť. Radšej ostaň pri polosyntetike a dávaj tam kvalitnější olejový filter. Ak tam budeš chcieť silou mocou dávať plnú syntetiku tak si daj zmerať tlaky vo valcoch musia byť rovnaké a porovnaj ich s tlakmi čo uvádza výrobca. Ak je rozdiel väčší ako 15 - 20 percent tak na syntetiku zabudni.
Neviem aký máš typ motora, do R5 sa dávalo 1,7-čiek niekoľko: B/C408, C409, B/C40G.
Takisto si daj zošteľovať ventily a skontrolovať tesnosť motora, dôkladne si skontroluj či sa ti napríklad nestráca voda alebo či auto nežerie olej, či sa ti neobjavia bublinky v nádobke s vodou po pridaní plynu a podobne. Ak sa ktorýkoľvek z týchto príznakov objaví (alebo aj iný príznak prípadne iná chyba) tak ho najprv vyrieš a až potom pokračuj vo svojom pláne.
[color=blue]Ošnečkovaný Cacabus Quintus FTB GT - Blue Storm 5 - Ultimate Sensational Orgasm - Cléon Family [/color] 1 a jediné GTT na svete s nezávislým kúrením :)
[img]http://sites.google.com/site/anarkir5/_/rsrc/1251195262054/Home/podpis.JPG[/img]

Branko

Post by Branko » Mon Nov 27, 2006 9:48 am

Vďaka za rady. Ja som na polosyntetike urobil 10 000km, bez problémov. Motor je v 100% stave, ako tlaky, tak i tesnenie pod hlavou a pod... zdvihátka samozrejme trochu počuť, ale vzhľadom na to že tam nieje hydraulika, je to O.K.. Počas tých kilometrov som dolial 1l oleja s tým, že som mal nejaké netesnosti. Predsa to risknem s tou syntetikou a v prípade že sa mi rozsype motor, dám vedieť :lol:
Inak myslím, že čo sa týka predpísaného oleja, je jedno o ktorú 1.7 sa jedná, možno jedine Volvo s týmto agregátom malo predpísaný iný olej, pretože malo hydraulické zdvihátka...
R5 Baccara 1.7i...

Post Reply