tato nabídka je určená nejprve pro členy tohoto klubu, popř.pravidelné účastníky srazů, eventuelně ostatní z řad civilistů s doporučením od vedení tohoto klubu
Předmětem mé nabídky je Renault 20 TS 2litres, s manuální převodovkou, rok výroby 1983 v průměrném stavu. Nebudu říkat v dobrém, protože takový auto u nás snad není, ale ani ve špatném, protože to není žádná troska a viděl jsem mnohem, mnohem horší. Z tohoto auta si pravděpodobně odmontuji oba přední blatníky, kvůli nimž to auto vůbec budu mít. Auto je kompletní, plně funkční a pojízdné, ovšem moc se s ním nejezdí, naposledy snad vyjelo letos na jarní sraz do Jičína. Toto auto NEMÁ české doklady, má pouze původní hliníkový identifikační štítky, VIN si nejsem jist, jestli tam ještě je (jezdilo se s ním totiž na dokladech z R20TL 1.6) a jestli má nějaký cizí doklady momentálně nevím. Jde o toto auto
K tomu nabízím české doklady (s propadlou technickou asi 2 roky?) z úplně stejného vozu stejné barvy, typu, roku výroby, zkrátka z dvojčete. Jediná vada těch dokladů je ta, že je v nich zapsán LPG-systém a původní majitel jej vymontoval a prodal bez zrušení v TP. Tyto doklady jsou včetně nyní plně funkčního a kompletního auta, ze kterýho si však potřebuji vymontovat pár nezbytně nutných dílů (spojkový set, možná některý nárazník (možná ne), možná čelní sklo a něco z podvozku. Jinak z toho asi nic chtít nebudu, ale záleží na situaci. Karoserie sice zvenku vypadá obstojně, ale je shnilá zespod a bylo by to na dost klempířské práce, to první auto je na tom určitě lépe, obě auta mají celkem čistý a zachovalý interiér. To auto s doklady je toto
Mým záměrem je nabídnout 2 auta (bez těch pár dílů), ze kterých by se použily do lepší kastle ty lepší díly a ještě zbyde hromada náhradních dílů. Obě auta jsou nyní na plecháčích 13", ovšem jsem k tomu ochoten dát jednu sadu originálních hliníkových kol (jako jsou na fotkách toho druhýho - buď 13" nebo 14", co mi zbyde, jistě bude lepší je nechat zrenovovat).
Co musím vyřešit do konce tohoto roku (a na poslední chvíli to dělat nechci) je odhlášení dokladů, který jsou ještě na původního majitele. Od 1.1.2009 se u nás musí platit povinný ručení i za neprovozovaný auto, který nemá značky v depozitu a od tohoto data se platí poplatek za přeregistraci na nového majitele v ČR (u tohoto auta bez jakéhokoliv katalyzátoru to dělá rovnou desítku a platí nový majitel), takže pokud se najde zájemce z ČR, je v jeho zájmu přihlásit si to auto na sebe do konce roku. Pokud to bude někdo ze Slovenska, postačí mi to tu do konce roku odhlásit - vyřadit z registru v ČR, udělat vývoz do zahraničí. Jak je to pak s následným přihlášem v SK nevím, to víte vy.
To první auto (s lepší kastlí) doma ještě nemám, čeká to na výměnný obchod za funkční automatickou převodovku, která je ještě v jednom autě, jež si na dobu přechodnou (doufám co nejkratší) zapůjčil Luční Koník. To druhý auto s doklady je možno odvézt prakticky kdykoliv (stojí zagarážovaný mezi Chrudimí a Vysokým Mýtem) - jediný problém při cestě po ose by snad mohla být myslím nefunkční ručka, ovšem bez technický a povinnýho ručení bych doporučoval spíš vlek nebo odtahovku. Díly, který bych si z toho chtěl nechat, bych si vzal někdy později, nekvaltuje to, je možno to odvízt nyní kompletní.
Pokud na to není kvalt, je možno vše realizovat až na jaře, včetně rozebrání horšího auta a kompletace druhýho u mě. Jediný tedy co potřebuju vyřešit ihned, jsou ty doklady, který se mi fakt nechce rušit, protože jsou naprosto originální, typově správný, neprošly nikdy žádnou přestavbou a výměnou karoserie a takový se na R20 hledají těžko. Sám mám tento typ R20 bez dokladů, ale srdce mi to nedalo, abych je použil na svý auto (naštěstí se mi už druhý typově, barvou i rokem výroby povedlo sehnat, jen si pro ně zajet..).
A cena? Za odvoz, fakt za to nechci ani korunu - tak kdo to chcete?