Chcem riesit a pripravit auta, ktorym skoncila STK a EMS asi viac ako pred rokom aj pol
Problem mam s R12. Stalo sa mi to nie raz v zime. Isiel som do prace rano, teplota cca -10C.. Po prejdeni asi 5km-10km, zacala R12 hadzat, ako keby vam dosiel benzin. Stracala na vykone, cim viac som pridal, tak viac spomalovala. Cim vyssie otacky, tak viac dusilo. Vedel som ist max. rychlostou cca 40km/h. Az nakoniec motor zdochol. Stalo sa to asi 5x za sebou, kazde rano az som ju odstavil doteraz. Je zaujimave, ze to v lete nerobi.
Skusal som dat v zime ine kable, nepomohlo. Precistil som sviecky, hlavu rozdelovaca, nepomohlo. No vsimol som si , ze na viecku na doliatie oleja je take biele mazlave. Moze to byt tesnenie pod hlavou?
Teraz som ju nechal dlho nastartovanu po zime, tak nastartovala rychlejsie ako twingo
Je mozne, ze sa skondenzovala po zime para na vodu, ale priznak zleho tesnenia hlavy to asi aj moze byt nie?
-------
Inak ten isty problem mam aj s r8, ale tej sa to stavalo aj v lete. Asi pol roka po mojej vymene motora, ktoru som robil s Patom..
Vdaka