Prosím Vás o radu. Mám Renault Laguna 2,2 DCi,110kW v plnej výbave, r.v. 2002. Auto som kúpil ojazdené. Mám taký problém, ak nechám auto týždeň alebo max. dva nenaštartované tak už ho nenaštartujem, batéria je vybitá. Batériu som kúpil novú 74 Ah. Problém však nezmizol, stále to isté. Je to normálne? Môže v kľude novú 74 Ah bat. vybiť tak rýchlo!? Aký max. odber prúdu v /mA/ je prípustný?
Ďakujem
vybitá batéria
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
...
Spotrebice ktore su napajane aj pri vypnutom zapalovani (alarm, ECU, pamat radia a rozne ine..) nemozu mat taky odber aby vymlatili za tyzden 100%nu baterku. Odber by sa podla mna mal pohybovat v rozmedzi 10tok mA..
Pravdepodobne mas niekde odber, kde by byt nemal. T.j. niekde zateka na relatko alebo RJ niecoho. Alebo sa ti nevypina napr. svetlo v kufri, alebo mas niekde nejaky iny temer-skrat..
Kolega mal tento problem s Feliciou. Zatekalo mu na RJ alarmu a ten vybijal baterku..
Najlepsie urobis ak zoberes Multimeter a zapojis ho medzi baterku a privodny kabel (mal by vediet merat aspon 15-20A).
Uvidis aky a ci je odber pri odomknutom aute a potom pri zamknutom.
Snad som aspom trochu pomohol
Pravdepodobne mas niekde odber, kde by byt nemal. T.j. niekde zateka na relatko alebo RJ niecoho. Alebo sa ti nevypina napr. svetlo v kufri, alebo mas niekde nejaky iny temer-skrat..
Kolega mal tento problem s Feliciou. Zatekalo mu na RJ alarmu a ten vybijal baterku..
Najlepsie urobis ak zoberes Multimeter a zapojis ho medzi baterku a privodny kabel (mal by vediet merat aspon 15-20A).
Uvidis aky a ci je odber pri odomknutom aute a potom pri zamknutom.
Snad som aspom trochu pomohol

Predseda OZ Renault Classic Club
Renault R8 1130 (1964) -+- R8 1130 (1965) -+- R8 1132 (1967) -+- BMW 528iA (1997) -+- Jawa 50 Pionier (1971)
Pravopis je pre ľudí čo majú príliš veľa času!
Dik za odpoved, v podstate si mi pomohol. Ja som vcera zmeral odber prudu pri vypnutom motore a ten odber vyzera byt OK. Presne ako pises 30 mA, cize okolo 0,4 W. To urcite nie je vela. No tiez som zistil ze ked mi menili bateriu tak kontakt -pol bol uplne volny. Vsetko som utiahol a teraz budem len cakat a sledovat.
Este moze byt jedna pricina a to je prechodovy odpor pri svorkach a hlavne medzi ukostovacim bodom, treba pozriet ako je to ukostrene ale preventivne je dobre odmontovat kable (od + po starter je jeden a od - na kostru je druhy) a treba ich poriadne vykefovat a vysmirglovat, namazat vazelinou a namontovat spat, a svorky na bateriu by som posudil stav korozie a popripade kupil nove (cca 100,- Sk) a potom by to malo byt OK. Mne v klude ked mam zapnuty alarm a pamat radia, hodinky na pristrojovke odobera 80mA a nastartuje aj po dvoch tyzdnoch statia.
Clen RCC klubu R5 GTE 1,7i (1988) do 6/2007 momentalne s vozidlom od skupiny Renault.