Zatekanie cez predne sklo
Moderators: Anarki, Majmajko, matus
Zatekanie cez predne sklo
ked minule prsalo tak som zistil kade to leje. mal som taky maly vodopad v z pravej casti predneho okna, vytvorilo sa mi male jazierko v odkladacom priestore. dal som tam ruku a lialo to teda riadnou intenzitou. pravdepodobne cez gumu ale dost zahadne, musim to preskumat. 

Renault R8 1132 r.v. 1970
Ja sa ti zajtra pozriem odkial by mohlo ti tiect.. Mam jednu R8 bez palubnej dosky.. A tam je moznost vidiet asi kde by to tieklo..Alex wrote:ked minule prsalo tak som zistil kade to leje. mal som taky maly vodopad v z pravej casti predneho okna, vytvorilo sa mi male jazierko v odkladacom priestore. dal som tam ruku a lialo to teda riadnou intenzitou. pravdepodobne cez gumu ale dost zahadne, musim to preskumat.
R8,R12,Twingo
kde to tecie zistis iba tak ze vyberies predne okno..........
Je to stara guma tak nemozete chciet zazraky....
jedna moznost docastnej opravy (neratam vybrat okno a ak je skorodovany profil ramu tak ho vyvarit a lakovat...) je ze si pekne nie moc ostrou spachtlov odtlacis gumu a postupne tam das transparentny silikon.
To ze kde tecie dole voda nemusi znamenat ze tam aj na tom mieste preteka ... Ja som mal tak ze som 5x silikonoval a nakoniec to zatekalo hore a pomalicky to v gume stieklo az pred pristrojovku a tam kvapkalo....
Takze zatesnit celu gumu dokola v miestach guma-plech aj guma-sklo.
Netreba pisat hadam ze to treba samozrejme ocistit a odmastnit.....
Je to stara guma tak nemozete chciet zazraky....
jedna moznost docastnej opravy (neratam vybrat okno a ak je skorodovany profil ramu tak ho vyvarit a lakovat...) je ze si pekne nie moc ostrou spachtlov odtlacis gumu a postupne tam das transparentny silikon.
To ze kde tecie dole voda nemusi znamenat ze tam aj na tom mieste preteka ... Ja som mal tak ze som 5x silikonoval a nakoniec to zatekalo hore a pomalicky to v gume stieklo az pred pristrojovku a tam kvapkalo....
Takze zatesnit celu gumu dokola v miestach guma-plech aj guma-sklo.
Netreba pisat hadam ze to treba samozrejme ocistit a odmastnit.....
kurna, dnes som na to zabudol ked som bol pri osmicke.
chcel som dat dole vrchny tapacir a kukat kade to tecie ked zacnem liat vodu. nastaste ma to teraz az tak netrapi lebo osmicka je pekne v suchu v garazi, teraz uz aj bez blatnikov. bude odpocivat az do jari,
potom zacnem riesit
chcel som dat dole vrchny tapacir a kukat kade to tecie ked zacnem liat vodu. nastaste ma to teraz az tak netrapi lebo osmicka je pekne v suchu v garazi, teraz uz aj bez blatnikov. bude odpocivat az do jari,
potom zacnem riesit

Chlapci a netecie Vam to niekde inde...? Je dost mozne ze mate dierku nizsie, tam ako odteka voda, mozno je poruseny predel medzi kabinou a prednou castou auta..
Ja som mal dost zhnity odtekovy kanalik a isla mi voda do kabiny pod kurenim, vlastne tam kde je radiator vpredu.
Myslim, ze v okne to nebude, ta guma tam je dost na fest, ked tak by to slzilo, ale nie lialo dovnutra vodu.
Chce to rozobrat palubovku alebo ist von ked prsi pojazdit a sledovat...
Ja som mal dost zhnity odtekovy kanalik a isla mi voda do kabiny pod kurenim, vlastne tam kde je radiator vpredu.
Myslim, ze v okne to nebude, ta guma tam je dost na fest, ked tak by to slzilo, ale nie lialo dovnutra vodu.
To je dost mozne.. Moze sa tam dostat necistota.. Potom tam stoji voda a korozia uz je tam..pedro wrote:Chlapci a netecie Vam to niekde inde...? Je dost mozne ze mate dierku nizsie, tam ako odteka voda, mozno je poruseny predel medzi kabinou a prednou castou auta..
R8,R12,Twingo
chalni, nemusite cakat na dazd, staci ist na rucnu umyvarku a za 10 korun si odsledovat tecenie. Kanalik sa upchava to je pravda, da sa to ale zistit a kontrolovat dopredu, a to tak ze naliat tam vodu a pozret dole pod auto pod rezervu ci steka von. Mne to tece do kastlika zhora kdesi akoby pod oknom, a je to kalsicke zatekanie osmiciek, ja to uz vyriesim ale az na jar, teraz uz spinka.
Sexgrafik Renault Classic Clubu
no kedze sa bavime o tom ze nam tecie do kastlika na na spolujazdcovej strane a vali sa to z pravej casti od okna tak to tam nemoze natiect cez zhnity odtokovy kanalikpedro wrote:Chlapci a netecie Vam to niekde inde...? Je dost mozne ze mate dierku nizsie, tam ako odteka voda, mozno je poruseny predel medzi kabinou a prednou castou auta..
ja to vidim na to gumenne tesnenie, predsalen som mal okna vonku a mozno si to nesadlo uplne vpohode

-
Lucia Rosáková
Dobre nápady... ja som na tom tak, že predchadzajuci majitel našej R5 ju buchol zo strany vodiča a tak je cela kasňa mierne kriva... netesní mi horný roh nad spolujazdcom a trošičku odstávajú spolujazdcove dvere... na šoferove treba použiť správny ťah, aby sa správne zavreli... inak mi tečie aj cez zadne (5-iate) dvere ale tam je dôvodom hrzda pod tesnenim...
Tiež sa teším na jar, a dovolenku a opravy R5....
Dufam len, že dovtedy budem mat aj garaž
Tiež sa teším na jar, a dovolenku a opravy R5....
Dufam len, že dovtedy budem mat aj garaž