vysoka spotreba oleja

Máte nejaký problem s autom? Napíste sem, možno vám niekto iný pomôže..

Moderators: Anarki, Majmajko, matus

Post Reply
bruno

vysoka spotreba oleja

Post by bruno » Thu Dec 27, 2007 9:18 pm

ahoj. aka je normalna spotreba oleja? mne tota moja raroha dakus vela zere. 1l - 2000km :cry:

clio 1,2 r.v.95

Alex
člen RCC

Post by Alex » Thu Dec 27, 2007 10:05 pm

:) to nie je take hrozne

mne tolko zase vytecie cez zle tesnenie :wink:
Image
Renault R8 1132 r.v. 1970

bruno

Post by bruno » Thu Dec 27, 2007 10:38 pm

mne aj tecie s kadesi len keby som do toho rozumel. kedy vytecie so simeringu viac oleja za jazdy alebo ked stoji? :?:

maroxe

Post by maroxe » Thu Dec 27, 2007 10:55 pm

pre stare auta je normalne pol litra az liter na 1000 km, clio by vsak podla mna nemalo tolko zrat, hodnota ktoru uvadzas je podla mna dokazom toho ze treba menit tesnenie, ak ti z vyfuku nejde dym... ale nech ti radsej poradi nejaky odbornik... viac tecie ked je v motore tlak, cize za jazdy a potom uz len dokapkava ked stojis, aspon tak som ocul... tolko odomna
Sexgrafik Renault Classic Clubu

Mondrejka
člen RCC

Post by Mondrejka » Fri Dec 28, 2007 9:41 am

Keby si uviedol kilometre tak by sa dalo inak rozmyslat takze vseobecne predpokladam ze auto z 95 -teho ma cca 150 000km a tak su dve moznosti preco zerie olej, ak auto nastartujes a za studena ide modrasty dym (nie para, mozes vyskusat ze auto nastartujes a potom si zoberies normalny papier a budes ho drzat chvilu za vyfukom, ak bude po uschnuti pary mastny tak ten dym bol olejovy) a za tepla to uz nedymi tak potom su zle piestne kruzky a staci prekruzkovat piesty, Ak to vsak dym ide stale aj za tepla tak bohuzial uz bude treba asi nejaky ten vybrus (asi nepravdepodobne). Potom je moznost ze to tecie do spalovacieho priestoru cez gufera co su na ventiloch. (avsak pri tomto aute je to este nepravdepodobne). Posledna napravdepodobnejsie je ze to niekde vyteka cez niektore z tesneni. Je to jednoduche, proste tam kde to je zaolejovane tamto tecie. Ked tecie gufero na remenici od kluky tak to tam bude cele mastne naokolo. Ak tecie tesnenie pod ventilovym vickom tak tam budu stekance po bloku motora. Ak tecie olejova vana tak tiez bude cela mastna a spinava. Proste treba dobre svetlo a pozret sa najprv na motor poriadne zvonku. Inak k tomu kedy to tecie cez gufero je iba za jazdy, ked motor stoji tak stecie a je iba v olejovej vani.
Clen RCC klubu R5 GTE 1,7i (1988) do 6/2007 momentalne s vozidlom od skupiny Renault.

jozo-ke

Post by jozo-ke » Fri Dec 28, 2007 10:23 am

maroxe wrote:pre stare auta je normalne pol litra az liter na 1000 km, clio by vsak podla mna nemalo tolko zrat, hodnota ktoru uvadzas je podla mna dokazom toho ze treba menit tesnenie, ak ti z vyfuku nejde dym... ale nech ti radsej poradi nejaky odbornik... viac tecie ked je v motore tlak, cize za jazdy a potom uz len dokapkava ked stojis, aspon tak som ocul... tolko odomna
mal som skusenosť ked som prerazil olejovú vaňu tak som prešiel ešťe okolo 8km,olej sa držal pokial som nevypol motor..hned ked vypol tak olej padol a pod autom mláka...a za jazdy nič...ani na semafore
:shock: no ešťe som s tým došiel domov a kvapkal do rána :lol:
ex - Renault Clio 16V 92"
ex - Renault 5 GTE 91"

Lucia Rosáková

Re: vysoka spotreba oleja

Post by Lucia Rosáková » Fri Dec 28, 2007 9:21 pm

bruno wrote:ahoj. aka je normalna spotreba oleja? mne tota moja raroha dakus vela zere. 1l - 2000km :cry:

clio 1,2 r.v.95
Tak moja R 5 GTD po výmene motora a prekružkovani asi 0,1 l na 5000 Km ... predtým to bol 1 l na 500 km, ale to bolo prasknutým blokom motora a na miesto tesnenia pod hlavou bol silikon.
Ak je niekde prasknuté tesnenie na vonkajšej strane, zistíš to, ak vyčistíš motor a odsleduješ, kde sa špiní olejom. Ak je to zvnútra, zistíš to pomocou papiera pri výfuku, ako ti napísal Mondrejka...
Prajem vela štastia.

marian letko
člen RCC

Post by marian letko » Mon Dec 31, 2007 7:36 pm

Podla mna je 1l na 2000km velka spotreba. Mam 5ku 89, motor 1,4 ubehnutych cez 195tis km a od vymeny po vymenu nedolievam (15tis.km). Keby to nezralo a tieklo pod auto, to by musela vzdy po jazde zostat pod nim mlacka... marian13xR
maros

Post Reply