chcela by som nadviazať na pokeci z rôznych diskusných vlákien ako aj na rozpravu na kolofa stretnutí v stredu 4/6/2008.
Členstvo a predstavenstvo
- tento status je dobrovoľný, čo v preklade znamená, že každý vstupuje dobrovoľne, na základe svojho uváženia.
Člen predstavenstva, ak nebolo zápisnične ustanovené inak zverenú funkciu vykonáva bez finančného nároku, zodpovedne a jeho cieľom je viest o.z. tak aby mu svojim konaním nepoškodil, príp. nespôsobil ujmu.
Tu sa berie hlavne zreteľ na financie a verejnú mienku.
Ja viem, zadarmo, to sa ľahko povie, ale poďakovanie od účastníkov, spoločný potlesk na konci ako vďaka za vykonanú prácu, to je dar pre každého kto priloží ruku k dielu.
O.z. je o nás, a vďaka nemu možno aj nachádzame priestor pre sebarealizáciu, pre relax a pohodu, príp. priestor osobný a vlastný každému z nás.
Žiadny peniaz nenahradí čas, chuť a osobný zápal pre vec – adekvátnou odmenou môže byť prejavenie vďaky a úcty po ukončení akcie, príp. po ukončení funkčného obdobia pre o.z.
A niekedy stačí len tak málo ...
Diskusne fórum
- je to vec verejná a všetko čo napíšete si neprečítate len VY, ale každý kto rozumie SK jazyku a "vygoogli" si niečo z danej témy. Preto by fórum malo byt vedené v priaznivom a pozitívnom smere.
Zrazy, akcie a iné aktivity o.z.
- každá z vymenovaných činností je prezentáciou o.z. na verejnosti.
Preto by na to mal byt kladený dôraz.
Pri veľkosti tohto o.z. neplatí „že zlá reklama je tiež reklama“
Sponzoring
- je na nás - členoch, priateľoch, príbuzných a známych ako sa snažíme pomôcť svojmu o.z.
Ako je to v jednej rozprávke "ten umí to a ten zas tohle a spolu dohromady udeláme dost".
Filantropia je o pocite chcieť nie o pocite musieť.
Záver
- Možno sú moje slová silné, možno sa niekoho aj dotknú, ale medzi riadkami sú myslene len a len v dobro o.z.
Dúfam a verím, že so mnou budete súhlasiť.
Tonka