Palubny pocitac na novom Scenic Grand SportWay

Máte nejaký problem s autom? Napíste sem, možno vám niekto iný pomôže..

Moderators: Anarki, Majmajko, matus

Post Reply
magi65

Post by magi65 » Wed Jan 16, 2008 8:53 am

Ahoj, Vie mi niekto poradit s palubnum pocitacom ? Mam s nim dva uzko suvisiace porblemy.

1) Mam tam 4 rozne cisla na km:
a) 562km a 556.8km - zobrazene spolu pod sebou
b) 720km - predpokladma ze je to vzdialenost na ktoru mi postaci palivo
c) 560.9km
Ani za nic nevime zistit co ktore cislo znamena ... navyse auto je uplne nove, ma len nieco okolo 500km :-(

2) Ako vynulovat pocitadla km a minuteho paliva ?
v navode sa pise ze tie pocitadla zobrazuju hodnoty od posledneho stlacenia nejakeho tlacila ... "TOP daco" presny nazov si nepamatam, ale niekdi v knizke sa nic nepise o tol tlacidel a ani na jednom obrazku ho neviem najst ... a ani v aute :-(

3) V navode sa pise, ak som spravne pochopil. ze ten akoze kluc/karta ktoru sa otvara a startuje auto moze fungovat aj v rezime "Volne ruky", cize ak sa priblizim k autu tak sa automaticky odomkne a ked nastupim mozem nastartovat bez toho aby som pouzival tu kartu, staci ak ju mam u seba.

Za akekolvek rady alebo aspon odkazy na internete, kde najdem odpoved na moje otazky, budem vdacny.

Dakujem,
Martin

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Wed Jan 16, 2008 9:12 am

No zo zaciatku som sa usiemval nad tvojim problemom - Na mojej R4 tam mam len koleckovy tachometer (niekedy sa mu ani nechce pretocit)
Tak som si predstavoval ze by som tam mal to 4x :roll:
No tu tusim ma Pedro novu laguno a (aj taky kluc) tak snad ti poradi on lepsie (ked tak ho oslov)
Ja by som ti odporucil tak ako ho budes zabehavat skocit do Renault predajne a tam ti to urcite vysvetlia
No a klasicka odpoved na taketo novsie Renaulty si skus pozriet forum ceskeho Renault klubu http://forum.renaultclub.cz/
PS: Pekny renault si kupil :wink:

magi65

No snad to zistim :-)

Post by magi65 » Wed Jan 16, 2008 9:55 am

cim skor ... lebo musim robit knihu jazd ... a neviem ze ktore cislo je to spravne :-)

ja som si to nekupil, to manzelka ho dostala ako sluzobne auto ... nic v zlom, ja keby som kupoval, tak by som si kupil urcite Toyotu Avensis Combi ... kvalita je kvalita a poriadne auto je poriadne auto :-) no ale co uz, je zadarmo, tak preco nie

akurat ma v nom hned pri prvej montazi zarazili tie uzke zadne sedadla ... sice su 3 ale sedacku na stredne nie je mozne dat, kedze sedacka je sirsia ako uchyty pasov, takze dieta musi byt na kraji kde je vacsie nebezpecenstvo a aj bocne su len tak tak ... musim prisunut sedacku blizsie k dveram (co sa mi nezda ako bezpecny tah) a az potom je mozne zapnut pas ... no skoda, radsej tam mali byt len klasicne dve sedala s 3 stredovym akoze sedadlom ale s normalnym 3bodovym pasom

este jedna otazka na N1:
v aute ne namontovana mreza za zadnymi sedadlami kedze firma chcela odpisat DPH, lenze ta mreza je tam tak uzasne namontovana ze manzelka sa nema sancu dostat do kufra ku klucu a zdvihaku kedze sa neda otvorit zo zadu z kufra ale otvara sa po sklopeni zadnych sedadiel a naslednom sklopeni ten mreze ktoru nema ziadna zena sancu sama uvolnit ...
chcem sa spytat ci je mozne tu mrezu odmontovat ... v navode k tej mrezi sa pise ze sa nesmie odtial odstranit ??? ja som mal 2 firemne auta triedy N1 kde nebola mreza ale len sietka ... ktoru sme hned po kupe odstranili a bolo to ... moze byt problem s tym ked sa odstrani ? komu okrem danovakov to moze prekazat ?

dik

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Wed Jan 16, 2008 10:07 am

No na nazor ziaden disputat :evil:

K N1 po odstraneni mriezky sa dopustas trestneho cinu kratenia dani! :?
V CZ to sleduju policajti a u nas by mali tiez (neviem aka je realita sme zial na SK - ele mali by to poriadne sledovat)
Ak robi zena vo vecsej firme tak by mali mat interny audit a ten by mal za demontovanu mrezu riadne pokefovat (ked tak)
Odporucam este pozriet aj do TP ci nahodou nemas napisane 4 miesta :idea: na sedenie (koli N1)
Aj kede detska sedacka sa nerata (na SK) ako 1 osoba cize mozes mat 4 dospele a 1 sedacku (no neviem si to predstavit v 5 miestnom)
Som to niekde minule zistoval a na takuto absurditu som narazil
Pre istotu si to ale over

pedro
člen RCC

Re: No snad to zistim :-)

Post by pedro » Wed Jan 16, 2008 12:03 pm

magi65: :arrow: To v akej firme robi tvoja manzelka??? :shock: Dobrym a slusnym zvykom byva pri odovzdavani auta dat instruktaz a vysvetlenie pouzivania auta, pri zenach to plati dvojnasobne!!!
Takze odporucam tvojej manzelke aby isla za osobou zodpovednou za vozovy park vo firme aby ju poucil o spravnom zaobchadzani autom. :roll:
Co sa tyka pal pocitaca, ukazuje celkovy pocet odjazdenych km, potom odjazdene km od posledneho nulovania, okamzitu spotrebu, priemernu spotrebu, pocet km ktore ostavaju do vyprazdnenia nadrze, priemernu rychlost...nerozumiem comu nerozumies, je to v kazdom dnesnom modernom aute...mozno aj v Toyote Avensis... :wink:
Co sa tyka mriezky, pochybujem, ze ju namontovali tak, ze sa neda dostat k zdvihaku...opat - nech sa spyta cloveka zodpovedneho vo firme kde pracuje, mreza sa nesmie demontovat, inak ti to policajti osolia ak na to pridu, respektive firme...

magi65

Post by magi65 » Wed Jan 16, 2008 11:52 pm

dik za info ... s tym N1 je to smola :-) aj ked u nas som od 1998 do 2007 jazdil na aute typu N1 a nikdy nikto to nekontroloval :-) ale ked si to niekde cital, tak snad sa veci zacnu menit

zial auto jej doniesli kolegovia z BA s cca 10 minutovou instruktazou ... no akurat ze vedela dojst s tym domov a tym to pre nich skoncilo ... vraj to mam nastudovat ja a mam jej vysvetlit co treba :-)

to pedro: no vies nie je toto moje prve auto, palubne pocitace som bez problemov pochopil na roznych typoch aut Skody, VW, Daewa, Toyoty. akurat tu je toho trochu viac ... okrem tych prejdenych KM som vsetky ostatne hodnoty pochopil hned na prvy kukuc ... ale tie Km ma dorazili:
No tak som kukol do manualu a pise sa tam ze
a) 562km a 556.8km zobrazene naraz podsebou = su celkove a denne pocitadlo - no celkove ok, ale denne .... uz tyzden je tam kazdy den viac a viac ... pritom sa prejazdilo len okolo 100km, cize to co v navode udavaju ako denne pocitadlo je hovadina alebo auto ukazuje blud ... cize ja neviem ze kde je pes zakopany
b) 720km - je dojazd so zvyskom paliva - to som pochopil hned
c) 560.9km - vzdialenost prejdena od poseldneho stlacenia Top Start ... no snad to pojde vynulovat

cize podla toho su tam 3 pocitadla a nie len dve ako si uviedol ... denne pocitadlo, celkove, a to tretie je od posledneho vynulovania ...

no z toho:
1) je mi jasne ze DENNE POCITADLO bude NIE je denne lebo tych 556.8km sa nepreslo ani za posledny tyzden a nie to za den :-)

2) alebo to co je v navode popisane ako denne pocitadlo je nieco ine , ale ak je to tak, tak je navod na prd, lebo pocitac inu kombinaciu dvoch km pod sebou neukazuje

3) -c) no ani za prd neviem ako najst to TOP START tlacidlo ??? ze by to bolo tlacidlo startovania a vypnuta motora ? no asi nie, lebo to sa stlaca pri kazdom starte a vypnuti ... cize toto tlacidlo urcite nenuluje pocitadla ... TOP START som nenasiel ani na ziadnom obrazku a ani v indexe a ani na paubnej doske ... mozno je niekde skryte :-) neviem

4) v manuali je nad popisom pal.pocitaca napisane: ze zobrazenie info zavisi od vybavy a krajiny urcenia ... tak potom neviem asi mam blby navod alebo auto :-)

Ono v specifikacii a vybave zakladnej a doplnkovej na renault.sk ... sa pise ze kontrola hustenia pneumatik je len na hlinikovych diskoch ... ale toto auto ma len plechace a pokial viem bolo to objednavane a na palubovke ukazuje tie 4 kolieska ... aj ked je pravda ze som neskusal ich sfuknut ci mi to ukaze ze koleso nie je nafukane :-)

magi65

Post by magi65 » Thu Jan 17, 2008 12:03 am

No neches verit ze ze neda vybrat hever a kluce ??? no tak ono je to umiestnene v podlahe kufra uplne za zadnymi sedadlami ... a podlaha sa vyklapa z predu smerom dozadu ... cize cez piate dvere by to slo otvorit ak by si vliezol do kufra a otvoril to smerom na seba ... to je zrejme tak urobene ze pristup do toho priestoru by mal byt cez druhe dvere po sklopeni 2.radu sedadiel ... samozrejme ak by tam nebola ta mreza ... v jej pritomnosti je mozne nadvihnut tu cast podlahy o cca 5cm ... a to nestaci ani na to aby sa tam do tej skuliny vosla ruka, cize je nutne posunut aj mrezu ... zial tu zena neuvolni a neposunie bez pomoci dalsej o nieco silnejsej osoby. No a ked sa ta mreza len sklopi, tak uz je mozne nadvihnut tu cast podlahy ale zial na to treba mat dlhe ruky s dalekym dosahom ... cize zrejme tu mrezu treba nielen sklopit ale musi sa posunut do prednej polohy a potom je mozne si klaknut na miesto kde boli predtym zadne sedala a potom sa da dociahnut a vybrat hever s klucmi.

Inak v navode sa vsade pise o sietke nie o kovovej mrezi s plechovou vyplnou v spodne casti za operadlami ... takta kombinacia sa tam nevyskytla.

Jaj ... som dnes volal do renaultu, tak mi poslali zozonam servisov ze tam mam ist ze mi vsetko ukazu :-) aspon ze tak.

magi65

Karta RENAULT v rezime s volnymi rukami

Post by magi65 » Thu Jan 17, 2008 12:18 am

Toto sa popisuju v navode ale nikde som nenasiel ze ako viem pouzivat kartu v rezime s volnymi rukami ??? V manuale sa nepise ako to zapnut ci aktivovat ... ci ako viem ci mi to bude fungovat alebo nie ? dik

magi65

5 miest na sedenie

Post by magi65 » Thu Jan 17, 2008 12:23 am

ano je tam 5 samostatnych sedadiel ... akurat tie 3 v zadu su akesi uzke ... na stredne nevojde ani detska sedacka, a na krajne sice vojde ale musim sedacku posunut blizise k dveram ... cize vojde len tak-tak medzi uchytenim pasov ... ono tam slo daj za priplatok aj 3.rad sedadiel a urobit z toho 7 miestne auto ... bez kufra :-)

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Thu Jan 17, 2008 8:31 am

Tak potom neviem ako by vyzerala te tretia rada sedadiel? vyhlad z policajneho vozu
On este k tej prepaske ... Dava sa to koli prestavbe na N1 cize male nakladne vozidlo ...
A to sluzi k preprave tovaru, predpokladaju ze sa tam nieco vozi a neni len ako sluzobne vozidlo (referenta... )
Vyriesit sa to asi neda inac kedze na Sk sa to pouziva aby sa kupilo lacnejsie auto
Tu ustupuje zmysel N1 cene vozidla Ono asi auto ktore by bolo robene ako male nakladne od zaciatku tak zrejme nebude tak riesene problemove miesta
Tu je robeny nakladak z osobaku (a este nespravneho) :-(

Pocet miest na sedenie si nepozeral?

magi65

Post by magi65 » Thu Jan 17, 2008 9:00 am

No ja ti neviem ... ale mas pravdu v tom ze to auto je nestastne riesenie urobit z toho nakladak :-) keby tam ta mreza nebola, tak by som povedal ze ok, je tam debilne rieseny pristup ale ok, da sa tam aspon dostat ... Ja neviem ktory blbec taketo daco vymyslel ... lebo ak sa k tej sade naradia nedostane vodic, lebo to bude nad jeho sily tak tym padom je to v pripdae ze je nutne to pouzit pruser ... ale ako tak poznam francuzov, tak preco urobit nieco jednoduche ked to ide urobit komplikovane :-D

Ja som mal posledne sluzobne auto Daewoo Nubira Kombi a tam bola tiez taka sietka ale sla za par sekund vyhodit, ak som potreboval dat do auta nieco dlhsie ako par cm ... lebo v romto scenicu je tym padom batozinovy prestor dost kratky v zakladnom stave bez posunutia tej mreze o tych 50cm dopredu :-)

Ono To auto ma v technicaku uvedenych pocet miest na sedenie=5. Tento model slo vybavit aj 3.radou 2ks sedadiel ... ono podla obrazka je to ozaj len nudzove sedenie a tym padom auto strati batozinovy priestro a vtedy by asi neslo urobit z toho N1 ;-)

Osobne nejak nesledujem tie finty okolo DPH a odpisov ale sa mi mari ze asi ono to je vyhodne preto ze to DPH odpises jednorazovo ... cize nejake okradanie statu by som v tom nevidel ... firma/platca dph si predca zo vsetkeho odpisuje to nestastne dphacko :-) tak preco nie z auta ... neviem ako je to v zahranici ci aj tam je to takto obmedzene :-(

Majmajko
Moderator

Post by Majmajko » Thu Jan 17, 2008 12:09 pm

No okradnutie to je silne slovo - neporušuješ žiaden predpis predsa...
V A tam to je len vyslovene dodávka čo ma 2 miesta a plne bočne skla (skôr plech) v CZ zas na zadných oknách za prepážkou musí byť nepriehľadná fólia (miesto plechu)
Vieš kamarát mi povedal že to je tak všetko geniálne jednoducho spravené že je to až nepochopiteľne sprosto, zložito, skomplikované
:wink:

prebek

Re: Palubny pocitac na novom Scenic Grand SportWay

Post by prebek » Fri Feb 01, 2008 12:49 pm

[quote="magi65"]a) 562km a 556.8km zobrazene naraz podsebou = su celkove a denne pocitadlo - no celkove ok, ale denne .... uz tyzden je tam kazdy den viac a viac ... pritom sa prejazdilo len okolo 100km, cize to co v navode udavaju ako denne pocitadlo je hovadina alebo auto ukazuje blud ... cize ja neviem ze kde je pes zakopany
b) 720km - je dojazd so zvyskom paliva - to som pochopil hned
c) 560.9km - vzdialenost prejdena od poseldneho stlacenia Top Start ... no snad to pojde vynulovat

no z toho:
1) je mi jasne ze DENNE POCITADLO bude NIE je denne lebo tych 556.8km sa nepreslo ani za posledny tyzden a nie to za den :-)

2) alebo to co je v navode popisane ako denne pocitadlo je nieco ine , ale ak je to tak, tak je navod na prd, lebo pocitac inu kombinaciu dvoch km pod sebou neukazuje

3) -c) no ani za prd neviem ako najst to TOP START tlacidlo ??? ze by to bolo tlacidlo startovania a vypnuta motora ? no asi nie, lebo to sa stlaca pri kazdom starte a vypnuti ... cize toto tlacidlo urcite nenuluje pocitadla ... TOP START som nenasiel ani na ziadnom obrazku a ani v indexe a ani na paubnej doske ... mozno je niekde skryte :-) neviem

quote]

Skus stlacit packu svetiel/smeroviek smerom do vnutra, malo by to zacat menit nastavenia.

Este aj v manuali by malo byt napisane ako sa nuluje pocitac.
SAFRANE 2,2 uz iba bola
Laguna 2,0 automat

magi65

Re: Palubny pocitac na novom Scenic Grand SportWay

Post by magi65 » Fri Feb 01, 2008 2:09 pm

prebek wrote: Skus stlacit packu svetiel/smeroviek smerom do vnutra, malo by to zacat menit nastavenia.

Este aj v manuali by malo byt napisane ako sa nuluje pocitac.
no na tej lavej packe je na konci gombik ktory ked sa zatlaci tak sa zapina/vypina automaticke ovladanie svetiel ... ale celu packu som neskusal zatlacit, ked pridem domov tak to skusim :-O

na pravej packe si dve tlacidla na konci na prepinanie parametrrov ktore zobrazuje pocitac, ale nie vynulovanie :-(

no ved prd .... v manuali som nic nenasiel a cital som ho viackrat

Post Reply